Aktualita

Kategorie: novinka

Dne:

VUT opět podpoří charitativní akci Koláč pro hospic

[img]

Vysoké učení technické v Brně se už počtvrté zapojí do charitativní akce Koláč pro hospic, která se uskuteční ve středu 9. října. Zájemci si budou moci zakoupit sladký koláč a podpořit tak dobrou věc. Letošní výtěžek poputuje na pomoc pacientům v domácím prostředí nebo v rajhradském lůžkovém hospici.

Na brněnské technice budou stánky umístěny hned v několika lokalitách. Tři stánky budou v kampusu Pod Palackého vrchem, konkrétně u Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií, u Fakulty podnikatelské a u konečné zastávky tramvaje č. 12. Jeden další stánek bude před Fakultou stavební v Björnsonových sadech u Piknik boxu. Zároveň je připravena také mobilní jednotka, která v průběhu dne navštíví Fakultu strojního inženýrství (7:30), Fakultu informačních technologií (10:00), Fakultu architektury (11:00) a rektorát (Gorkého ve 12:00, Antonínská ve 12:30).

Tradiční sbírka bude probíhat celý den a lidé mohou přispět nejen do sbírkových kasiček, ale také na webu nebo platbou na charitativní účet 246641158/0600. V loňském roce se podařilo vybrat přes 2,5 milionu korun, z toho v rámci VUT téměř 95 tisíc korun.

Koláč pro hospic je tradiční sbírkou na podporu paliativní péče, kterou každoročně pořádá Diecézní charita Brno. Cílem akce je seznámit veřejnost s úlohou hospice a podpořit charitní péči o umírající. Darované příspěvky jsou pro Charitu důležitým zdrojem pro nákup nového vybavení, léků a zdravotnického materiálu.

Podrobnosti najdete také v události na sociálních sítích.

Všem, kteří se rozhodnou zakoupit koláč a pomoci hospicové péči, předem děkujeme!

Sdílet článek

Nahoru