Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 27. května 2024

Představujeme letní školy na FIT VUT: IT pro holky, příměstský tábor GameDev a mezinárodní letní škola BISSIT

[img]

Na Fakultě informačních technologií se o prázdninách pravidelně konají letní školy. Už od roku 2005 pořádá Letní školu IT pro holky. Je určena všem středoškolačkám, které baví nebo láká IT. Účastnice se seznámí s biometrií, programováním nebo třeba virtuální realitou a vyrobí si prototyp na 3D tiskárně i vlastní chatovací aplikaci. Více informací o programu naleznete zde. Letošní ročník se uskuteční 26.-30.8. a registrace končí naplněním kapacity. Až do 15. června je možnost si zajisti místo za zvýhodněnou cenu. 

Na FIT VUT proběhne 8. - 19.7. také mezinárodní letní škola Brno International Summer School in Information technology, která je určena vysokoškolským studujícím informatiky nebo počítačového inženýrství. Součástí programu budou odborné kurzy i návštěvy technologických společností.

Letos přinášíme i jednu novinku. Žáci základních škol a víceletých gymnázií, kteří se zajímají o svět počítačových her, se mohou zúčastnit příměstského tábora GameDev. Vyzkouší si vyrobit vlastní hru i základní programování her v jazyce Python a Godot. Tábor se bude konat 8.-12.7. a registrace končí 17.6.

Sdílet článek

Nahoru