Novinka

Dne:

Srdečně zveme na přednášku Unlocking Voice Potential: Jak poznat člověka podle hlasu

[img]

Zajímá vás, jak technologie dokáže rozpoznat váš hlas a jednoznačně vás tak identifikovat? Přijďte na přednášku firmy Phinexia a ponořte se do fascinujícího světa hlasové biometrie. Přednáška se koná v úterý  15.10. od 17 hodin v posluchárně E112 na FIT VUT.

Společně projdeme všechny kroky, od předzpracování zvuku až po tvorbu jedinečného „hlasového otisku" (voiceprintu), který slouží pro identifikaci mluvčího. Nakonec se podíváme i na praktické využití této technologie v reálném světě. Ve druhé části přednášky představíme aktuální výzkumná témata v oblasti dolování dat z řeči a ukážeme, jaké možnosti nabízí studium na VUT pro ty, kteří se chtějí věnovat řečovým technologiím. Světem hlasové biometrie vás provedou Ivana Týralová a Vojtěch Staněk. 



Ivana Týralová je Product Owner ve společnosti Phonexia, která se specializuje na vývoj řečových technologií a hlasovou biometrii. Ivana aktuálně vede team vyvíjející frond-end nové generace produktu, který sdružuje nejmodernější technologie vyvíjené firmou.

Vojtěch Staněk je členem výzkumné skupiny Security@FIT na VUT v Brně, kde se v rámci doktorského studia specializuje na dopady umělé inteligence v kybernetické bezpečnosti. Konkrétně se zaměřuje na detekci falešných nahrávek a syntetického hlasu.



Sdílet článek

Nahoru